Politika zasebnosti

Družba Logitus spoštuje zasebnost uporabnikov. Vsi osebni podatki uporabnikov pridobljeni preko te spletne strani so last družbe Logitus d.o.o.. Zavezujemo pa se, da bomo tako pridobljene osebne podatke po najboljših močeh varovali in jih brez dovoljena uporabnikov ne bomo prodali, posredovali ali posodili tretjim osebam razen v primeru zahtev s strani sodišč ali drugih organov pravne oblasti.

Vsi osebni podatki se zbirajo samo na podlagi predhodne osebne privolitve.

Kot osebna privolitev se na tem spletnem mestu štejeta: odobritev potrditvenih elektronskih sporočil (prijava na novice in dogodke) in potrditev strinjanja s Politiko zasebnosti (pred oddajo podatkov iz spletnih form ali spletnega naročila) ali uporabe piškotkov.

Osebni podatki se na tej spletni strani zbirajo samo za potrebe delovanja modula elektronske trgovine. 

Vpisani podatki preko spletnih form se na spletnem strežniku http://www.logitus.com ne hranijo. Obvezen vnos imena in priimka je povezan z zagotovitvijo primernega odgovora za posredovano vprašanje, oddajo naročila, prijavo na izobraževanje ali prošnjo za dodatne informacije, ne pa z namenom načrtnega zbiranja osebnih podatkov.

Oddan elektronski naslov za vklop novic se ne šteje za osebni podatek, saj se ob prijavi na novice in dogodke ne zahteva vnos kateregakoli drugega osebnega podatka, na osnovi katerega bi bila možna prepoznava uporabnika. Izbira vnosa in oblike elektronskega naslova je namreč v celoti prepuščena uporabniku.

Register zbirk osebnih podatkov se ne vodi in ni prijavljen pri Informacijski pooblaščenki, saj Logitus ne zbira občutljivih osebnih podatkov oziroma k prijavi v register ni zavezan (določila ZVOP-1A za podjetje z manj kot 50 zaposlenimi).

Po najboljših močeh bomo varovali tudi zasebnost obiskovalcev.

Na spletnem strežniku obstajajo povezave do drugih spletnih mest za katere ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov in zasebnosti uporabnikov.

Preko spletnih strani ne želimo prejemati podatkov, ki bi lahko za uporabnike predstavljali poslovno skrivnost. Zato vse uporabnike naprošamo, da take dokumente ali informacije ne posredujejo preko tega spletnega mesta ter upoštevajo, da nobena informacija ali podatek pridobljena preko tega spletnega mesta ne bo upoštevana kot poslovna skrivnost.

Piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, v katere se zapišejo podatki o obisku spletne strani.
Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in bolj preprosta. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove nastavitve (preference) in izkušnje. S tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tudi bolj učinkovito in prijetno.
Razlogov za uporabo piškotkov je več. Kot prvi je zagotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (izbira jezika, število prikazanih rezultatov, velikost pisave, itd.). Obenem piškotki pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (registracija, vsebina nakupovalne košarice, prijava na
e-novice, ogled videa, itd.) ali zbiranju podatkov o navadah spletnih uporabnikov (število obiskov, uporabnikom zanimiva vsebina, itd.), s katerimi si pomagamo izboljšati vašo uporabniško izkušnjo in lahko tudi ocenimo učinkovitost zasnove spletne strani.

Kako lahko upravljate ali brišete piškotke?

Nastavitve o uporabi piškotkov lahko kadarkoli samostojno spremenite tudi v brskalniku svojega računalnika ali mobilne naprave.
Večina modernih brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete ali zavrnete le določene vrste piškotkov ali pa si nastavite opozorilo, da stran želi shraniti piškotek na vašo napravo. Izbrišete lahko tudi piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na vaši napravi.
Opozarjamo vas, da v primeru izklopa piškotkov vse funkcionalnosti spletnih strani morda ne bodo delovale enako učinkovito, se bo opozorilo o uporabi piškotkov prikazalo ob vsakem obisku in bo to dolgoročno vplivalo na vašo slabšo uporabniško izkušnjo.
Postopek spremembe nastavitev piškotkov se v vsakem brskalniku razlikuje. Informacijo o tem lahko poiščete s pomočjo funkcije »Pomoč«, obiščete http://www.aboutcookies.org, ki nazorno razloži postopek v vseh modernih brskalnikih. Lahko pa nas kontaktirate preko kontaktnega elektronskega naslova.

Piškotki, ki jih uporabljajo spletne strani družbe Logitus

Nujno potrebni piškotki
Piškotki, ki nam pomagajo ustrezno prikazati vsebine, omogočajo delovanje obrazcev, košarice in drugih bistvenih elementov spletne strani.
Tovrstni piškotki so aktivni le v času trajanja seje.
Primer uporabljenih piškotkov: ASP.NET_SessionId.

Google
Google uprablja piškotke za shranjevanje priljubljenih uporabniških nastavitev, izbire jezikovne verzije, št. prikazanih zadetkov in vrednosti, prikaz informacij na Google zemljevidih ter mnogih drugih funkcionalnosti in storitev tega spletnega giganta.
Več >>

Google Analytics
Google Analytics je storitev spletnega analiziranja. Nudi nam informacije o obnašanju uporabnikov na naši spletni strani in nam s tem pomaga ustvariti boljšo uporabniško izkušnjo, prikazati relevantno vsebino itn. Pri razbiranju teh podatkov vas ne moremo osebno prepoznati.
Življenjska doba teh piškotkov znaša do 2 let.
Primer uporabljenih piškotkov: _ga, __utma, __utmb,__utmc, __utmz in __utmv.
Več >>